top of page

Softaculous od A do Ž


Softaculous je najbolj priljubljeno orodje za nameščanje skript, ki ga uporablja več milijonov uporabnikov. Njegova največja odlika je, da omogoča avtomatsko in hitro nameščanje programov oz. skript, v le nekaj preprostih korakih. Njegova uporaba je mogoča v večini nadzornih plošč, kot so cPanel, DirectAdmin, ISP System Plesk in druge.

Prednosti Softaculousa

Omogoča vam namestitev več kot 400 različnih skript, ki omogočajo izdelavo blogov, spletnih trgovin, postavitev socialnih omrežij, forumov itn. Med najbolj priljubljene spadajo: WordPress, Joomla, PrestaShop, Magento, Drupal, phpBB, Typo3, phpAlbum, ...

Kljub velikemu številu skript boste imeli vedno na voljo zadnje verzije, saj Softaculous skrbi za redno izvajanje posodobitev. Le-te vključujejo odpravljanje hroščev, varnostne posodobitve in druge popravke, ki omogočajo nemoteno delovanje skript.

Velik poudarek je tudi na varnosti, saj se razvijalci ves čas trudijo zagotoviti najvišjo raven zaščite pred potencialnimi vsiljivci. Dodatno varnost zagotavlja tudi to, da ne hranijo vpisov in registracij v aplikacijo.

Dodatno prednost predstavlja možnost ocenjevanja in deljenja mnenj o posameznih skriptah. Morda poznate najbolj priljubljene, a pri manj znanih vam mnenje drugih uporabnikov lahko pride še kako prav.

Še eno pomembno prednost smo prihranili za konec. Uporaba Softaculousa je brezplačna in ponuja vse, kar potrebuje večina uporabnikov. Za napredne uporabnike pa je na voljo tudi plačljiva (Premium) različica.

Izpostavili smo samo največje prednosti, če pa vas zanimajo še druge, obiščite Softaculous domačo stran.

Uporaba Softaculousa v praksi

Pogledali bomo, kako lahko s pomočjo Softaculousa v nadzorni plošči cPanel namestite najbolj priljubljeno skripto WordPress.

  1. V svoji nadzorni plošči cPanel poiščite rubriko Softaculous namestitev aplikacij (ang. Softaculous Apps Installer) in kliknite na ikono WordPress.

  2. Odpre se vam novo okno, kjer vnesete vse potrebne podatke za postavitev WordPress spletne strani.

  3. Na koncu izberete želeno grafično predlogo in kliknite na gumb Namestitev (ang. Install). Čestitamo, uspešno ste namestili WordPress spletno stran.


Na kratko o blogu

Dobrodošli na blogu!

 

Na tej strani bomo pisali o novostih s področja spletnega gostovanja, dotaknili pa se bomo tudi domen, saj so te z gostovanjem tesno povezane. Prav tako boste na blogu lahko prebrali zanimivosti o optimizaciji spletnih strani, spletnem marketingu in ostalih povezanih tematikah.

Najnovejše objave
bottom of page