top of page

Tri težave, ki mi jih je povzročalo prvo spletno gostovanje


Ko sem prvič kupoval spletno gostovanje, me je zanimalo samo to, kje bom storitev lahko zakupil po čim nižji ceni. Pravijo, da se na napakah učimo. In tudi jaz sem se naučil, da za tako nizek znesek človek enostavno ne more pričakovati veliko. Kaj je šlo narobe v mojem primeru? Kar se gostovanja tiče, praktično vse.

Kot prvo nisem imel dostopa do nadzorne plošče cPanel, temveč je ponudnik uporabljal svojo 'custom' rešitev, ki pa je imela cel kup nekih omejitev. Res vam svetujem, da izberete ponudnika gostovanja, ki ima zakupljeno licenco za uporabo cPanela, saj vam bo ta nadzorna plošča marsikaj poenostavila. Na primer dodajanje novih e-poštnih predalov, podatkovnih baz in dodanih domen, omogočila pa vam bo tudi preprost dostop do varnostnih kopij (če bodo te del paketa gostovanja).

Strežnik je bil zelo počasen. Že res, da je bilo to že precej let nazaj, a to ni noben opravičljiv razlog. To pa zato, ker sem kasneje opravil kar nekaj testov in hitro ugotovil, da so številni drugi ponudniki gostovanja omogočali mnogo boljše odzivnosti spletnih strani, prav tako pa sem po prenosu strani k drugemu ponudniku opravil test neposredno s svojo stranjo. Izkazalo se je, da se je odločitev za prenos izplačala že samo zaradi hitrosti. Če pa upoštevam še nadzorno ploščo cPanel in rešitev težave, o kateri si lahko preberete v nadaljevanju, pa sploh ni nobenih dvomov.

Kar mi je v tistem času pomenilo zelo veliko, je bila odzivnost podporne službe. Vedno, ko sem prvemu ponudniku poslal email, je trajalo čisto predolgo, da sem prejel odgovor. Na mojo srečo takrat nikoli ni bilo tako nujno (stran mi je vedno delovala), da bi pomoč potreboval takoj, a takšnega scenarija si raje sploh ne predstavljam. Tudi takrat, ko sem se odločil za prenos strani k drugemu ponudniku, sem se kar načakal, da sem prejel vse potrebno za prenos.

Kot mi je znano, ima danes večina ponudnikov spletnega gostovanja podporo precej na nivoju, čeprav se še vedno najdejo tako nadpovprečne kot podpovprečne izjeme. Vsekakor vam svetujem, da se pred nakupom gostovanja pozanimate o tem, kako podpora naročnikom opravlja svoje delo, predvsem o tem, kako hitro vam odgovori na vaša vprašanja. Pa tudi, če so povsem trivialna. Če se na spletno gostovanje ne spoznate, je to vsekakor povsem razumljivo!


Na kratko o blogu

Dobrodošli na blogu!

 

Na tej strani bomo pisali o novostih s področja spletnega gostovanja, dotaknili pa se bomo tudi domen, saj so te z gostovanjem tesno povezane. Prav tako boste na blogu lahko prebrali zanimivosti o optimizaciji spletnih strani, spletnem marketingu in ostalih povezanih tematikah.

Najnovejše objave
bottom of page