top of page

Nasveti za izbiro najboljšega ponudnika gostovanja


Ponudnik spletnega gostovanja

Gostovanje spletne strani je glavni dejavnik, ki bo vplival na njeno dostopnost. Če imate spletno stran, vam je gotovo v interesu to, da ste vseskozi dosegljivi. Kje je sicer poanta spletne strani, sploh če vam ta prinaša mesečni zaslužek?

Pripravili smo vam nekaj uporabnih nasvetov iz prakse in izkušenj, ki vam bodo pomagali do izbire najboljšega ponudnika gostovanja. Upoštevajte jih in lahko ste prepričani, da boste zadovoljni z vašo odločitvijo.

Preverite mnenja drugih

Vprašajte znance in prijatelje, kje imajo oni urejeno gostovanje, in nikar ne zanemarite spletnih forumov. Edino, kar se vam lahko pri tej raziskavi zgodi, je to, da boste dobili preveč različnih informacij, zato si že v naprej pripravite nekaj opornih točk:

Kakšno spletno stran vzpostavljate – je to blog, trgovina, informativna spletna stran, portal?

Kakšen obisk pričakujete – nekaj 10 ali 1000 obiskovalcev dnevno?

Na katero državo cilja spletna stran – Slovenija, Evropa, globalni trg?

Če odgovorov na zgornja vprašanja ne poznate, se potem za vaše dobro čim prej izjasnite. To so podatki, ki so za gostovanje pomembni, saj bodo neposredno vplivali na vašo odločitev, kje ga boste izbrali (Slovenija ali tujina) in kako zmogljiv paket gostovanja potrebujete.

Preverite, ali je ponudnik gostovanja odziven

Če ste manj izkušeni in se boste odločil za deljeno spletno gostovanje, potem ob sebi potrebujte nekoga, ki bo odziven. Če mu boste pisali v ponedeljek, odgovor pa dobili v sredo, to ni ravno najboljša referenca. Če ne gre drugače, pa si gostovanje izberite na podlagi odzivnosti podporne službe, saj si nikar ne želite, da bi vaša spletna stran bila nekaj dni nedosegljiva.

Spremljajte akcije, popuste in ugodnosti

Prijavite se na različne e-novice in sledite ponudnikom gostovanja na FB straneh. Če se vam ne mudi, je to odličen način, da privarčujete nekaj evrov, saj bodo prej ali slej objavili kakšno akcijsko ugodnost, ki vam bo pisana na kožo. A pozor! Naj cena ne igra odločilne vloge. Kakovost je najpomembnejša, a če to zaradi akcijske ponudbe dobite po nižji ceni, toliko bolje.


Na kratko o blogu

Dobrodošli na blogu!

 

Na tej strani bomo pisali o novostih s področja spletnega gostovanja, dotaknili pa se bomo tudi domen, saj so te z gostovanjem tesno povezane. Prav tako boste na blogu lahko prebrali zanimivosti o optimizaciji spletnih strani, spletnem marketingu in ostalih povezanih tematikah.

Najnovejše objave
bottom of page